” Right To Play har betytt väldigt mycket för mig. Det har varit extra viktigt nu i och med corona. Det är en plats där man kan känna sig säker och vara sig själv. Och man känner sig inte ensam, man ser fram emot aktiviteterna. Det är kul, man får nya vänner! Man är väldigt isolerad hemma och det är redan svårt att skapa kontakter, därför är Right To Play extra viktigt för oss.” 

Det har varit ett tungt år på många sätt, men för tjejerna i Right To Play har det också varit ett stärkande och peppande år som genomsyrats av ledarskap och känslan av att få ta plats och göra sin röst hörd. I vårt projekt ”Tjejers delaktighet på egna villkor” har tjejerna i Right To Play själva utvecklat aktiviteter för ökat ledarskap, ökad fysisk och psykisk hälsa samt ökad arbetslivserfarenhet. 86 tjejer har designat och deltagit i aktiviteter, som resulterat i flera jobb och vår effektmätning i projektet visar mycket positiva resultat, framförallt kopplat till tjejernas trygghet i att våga säga sin åsikt samt deras syn på framtiden. Även förändring kopplat till psykisk hälsa visar på starka resultat där majoriteten av tjejerna menar att de ser en ganska stor eller stor positiv förändring i hur glada de upplever sig vara.


”Förut, när jag var ensam – man jag hade idéer och talang, jag ville göra någonting men jag vågade inte. När jag ser andra, kollar på andra som uppmanar mig att jag ska börja jobba eller att jag ska göra det här – då man börjar tänka att man har chansen att göra det här. Det har jag fått härifrån, från Right To Play. Så jag tror mer på mig själv nu. Jag känner att jag kan göra vad jag vill!” – Tjej i projektet.

Vi är oerhört tacksamma och vill rikta en särskild hälsning till Kronprinsessparets stiftelse vars stöd har möjliggjort projektet som har stärkt så många tjejer i dessa svåra tider – till stärkt självkänsla, ökad egenmakt och utökat nätverk genom projektets unga och vuxna förebilder. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla projektet tillsammans med er och tillsammans med ännu fler tjejer under nästa år. 


Vi har även glädjen att meddela att även Åke Wibergs stiftelse och Stiftelsen Kempe-Carlgrenska fonden beviljat oss bidrag, ett ovärderligt stöd som kommer att innebära att vi kan anställa ytterligare Ungdomsledare i projektet. Varje Ungdomsledare i Right To Play stöttar löpande ca 50 ungdomar mot ökad fysisk och psykisk hälsa, ökat självledarskap och egenmakt att själv driva positiv förändring för sig själv och andra unga!

Stort tack till er, och till alla inblandade i vår verksamhet 2020!