Tack vare stöd från stiftelsen Chelha har vi fått en unik möjlighet att utveckla vårt aktivitetsledarprogram. Syftet är att nå ut och stötta fler ungdomar att stärka sin självkänsla, få mer arbetslivserfarenhet och öka sina kunskaper och erfarenheter inom ledarskap.

”Det kändes väldigt spännande och rolig, och jag blev taggad på detta uppdrag när jag pratade med ungdomsledarna, det ska bli kul att lära mig mer om ledarskap”
– Aktivitetsledare 2021

Att vara aktivitetsledare inom Right To Play innebär att vara ett stöd till men framförallt att lära av våra Ungdomsledare som är ansvariga för alla våra aktiviteter. Fokus ligger på att välkomna nya deltagare, se till att alla ungdomar känner sig sedda, samt ta in kontinuerlig feedback från ungdomarna, för att utveckla aktiviteterna för och tillsammans med deltagarna.

”Jag hade jättedåligt självförtroende innan Right To Play, men nu har jag förbättrat det. Innan trodde jag inte på mig själv, jag var bara hemma själv och tänkte att jag var dålig på allt. Nu är jag är en förebild för ungdomar och lär dem allt vad jag kan och har lärt mig.”

– Aktivitetsledare 2020, Ungdomsledare 2021 

I förra veckan utbildades sju nya grymma aktivitetsledare, som är taggade på att hjälpa till i sommar med Right To Plays olika aktiviteter. Under utbildningen pratade vi mycket om vad en bra ledare är, och om bara ett par veckor kommer ungdomarna att få börja praktisera sina nya kunskaper med varsin Ungdomsledare som mentor. Vi önskar dem alla lycka till och hoppas på en rolig sommar för alla ungdomar! 

Aktivitetsledarprogrammet genomförs med stöd av stiftelsen Chelha, som arbetar för att främja demokratiutveckling genom att stötta projekt och organisationer som arbetar med utbildning i Sverige och Norden.