Nu börjar 2021 gå mot sitt slut och själv klart vill vi uppmärksamma det som vi tillsammans med er uppnått under året! 

2021 har varit ett väldigt spännande år där vi både uppnått starka resultat i vårt jobbprogram och vidareutvecklat vårt jämställdhetsfokus. Vårt koncept Right To Talk där ungas röster ska ta mer plats och höras i fler sammanhang har även tagit ordentlig fart. Jobbprojektet Right To Work, med stöd från Arvsfonden har – trots pandemin – under året skapat 175 obb för 110 ungdomar!

Vi är dessutom stolta och glada över att få berätta att vi fått beviljade projekt från både Vinnova och Kronprinsessparets stiftelse att fortsätta utveckla vår jämställdhetssatsning! Redan under våren 2021 uppnådde vi även en viktig milstolpe – en helt jämställd fördelning av tjejer och killar programverksamheten (128 av 250 deltagare är tjejer)!  

Under 2022 ser vi fram emot att bygga vidare på våra samarbeten för att möjliggöra för fler unga att utöka sina nätverk, stärka sin självkänsla och egenmakt, samt att genom hållbara anställningar etablera sig på arbetsmarknaden. Utan ungdomarnas kraft och engagemang är vårt arbete inte möjligt, och detsamma gäller för våra partners och möjliggörare i offentlig, privat och idéburen sektor. Därför vill vi fira året tillsammans med er!   

Urval av vad som har hänt under 2021:  

  • Vi har firat att ungdomarna har kommit ut i totalt 400 jobb som Right To Play genererat sedan hösten 2018!  
  • Länsstyrelsen Stockholm väljer att stötta verksamheten för att ytterligare 50 ungdomar ska komma ut i hållbara anställningar!  
  • Ashoka Nordic lyfte vår Programkoordinator Rana i samband med lanseringen av Nordic Changemaker Map – som en viktig ung Changemaker! 
  • Right To Play fortsätter att lyftas som best practice inom sektorn, senast på Rättighetsbyråns webbinarium om hur man utvecklar framtidens företagssamarbeten!  
  • Vi har öppnat upp världens första flytande padelbana tillsammans med Rocket Padel – och samtidigt öppnat upp arenan och sporten för fler unga genom samarbetet!  
  • Vi har äntligen fått ses fysiskt igen vilket bland annat inneburit att vi kunnat starta upp värdprogrammet på Friends Arena efter ett långt uppehåll under pandemin. Tillsammans med SvFF och under fem matcher skapade vi totalt 100 jobbtillfällen för 86 ungdomar! 
  • Inom Right To Talk har ungdomar från programverksamheten, i samarbete med PwC, kompetenshöjt medarbetare om social hållbarhet som ett led i implementerande av deras ESG-strategi!
  • Right To Play har författat och publicerat en förstudie om etablering på arbetsmarknaden för tjejer med utländsk bakgrund – med finansiering från Europeiska Socialfonden.  
  • Ytterliggare en av ungdomarna från vår programverksamhet har tagit steget till kanslianställd på heltid i Right To Play!  

Tack för ett fantastiskt 2021 tillsammans, vi på Right To Play önskar er alla Gott Slut och ett Gott Nytt 2022! 

Hör av er om ni söker ungdomar att anställa, är intresserad av att lyssna på ungas röster mångfaldsperspektiv på arbetsmarknaden – eller om ni vill aktivera ert företag på annat sätt! Vi finns här, och tillsammans gör vi skillnad för ungas delaktighet i samhället!