Right By Me har många spännande projekt på gång och söker en engagerad, kreativ och ansvarsfull person som vill göra praktik/extrajobb i en lärorik miljö där du får insyn i och bidra till vårt arbete med att ungdomar får rätt förutsättningar att bli aktiva deltagare i det svenska samhället. Du kommer arbeta kreativt med vår kommunikatör.  

Varaktighet: 
Praktiken pågår under hösten 2022 eller våren 2023 beroende på tillgänglighet för den sökande. Tillträde och längd är flexibelt men gärna minst 8 veckor.  

Omfattning: 
Praktik på 60–100%. Du kommer både att arbeta hemifrån och från vårt kontor i centrala Stockholm. Du ska vara flexibel med att ta dig till kontoret när det behövs.  

Ersättning: 
Praktiken är inte arvoderad. Vi riktar oss främst till dig som är inskriven på universitet, högskola eller yrkeshögskola och gör praktik som en del av din utbildning.  

Ansökan: 
Maila CV och personligt brev till rezan@rightbyme.se 
Beskriv i ditt personliga brev varför du vill göra praktik hos Right By Me och vad du vill lära dig under praktiken. Skriv ”Praktik eller Extrajobb!” i ämnesraden.  

OM RIGHT BY ME
Right By Me är en global organisation som arbetar för att stärka barn och ungas egenmakt och möjligheter att själva driva förändring genom idrott, lek och utbildning. Vi finns i 15 länder och når ut till cirka 2,3 miljoner barn och ungdomar runt om i världen varje år.  

Right By Me är en ideell förening som etablerades 2017. I samarbete med kommun, företag, föreningslivet och ungdomarna själva stöttar, utbildar och stärker Right By Me utrikesfödda och nyanlända ungdomar. Programverksamhetens mål är att öka ungdomarnas anställningsmöjligheter, hälsa samt egenmakt att driva förändring för sig själva och i samhället i stort. Alla våra projekt utgår från ungdomarna – deras styrkor, förutsättningar och behov.  

BESKRIVNING AV PRAKTIKEN 

Right By Me har många spännande projekt på gång och söker en engagerad, kreativ och ansvarsfull person som vill göra praktik/extrajobb i en lärorik miljö där du får insyn i och bidra till vårt arbete med att ungdomar får rätt förutsättningar att bli aktiva deltagare i det svenska samhället. Du kommer arbeta kreativt med vår kommunikatör.  
 

UPPGIFTER 

Du kommer att få vara delaktig i vårt arbete med att: 

 • Utveckla vår kommunikation mot både ungdomar och företag genom främst filmskapande 
 • Skapa content till våra sociala mediekanaler 
 • Ta fram kommunikationsmaterial tillsammans med nuvarande kommunikatör  

Du kommer även få vara med i vår programverksamhet för att lära dig mer om hur vi jobbar mot våra mål, och då förekommer visst arbete på kvällar eller helger.  
 

OM DIG 

Vi söker dig som:  

 • Brinner för alla människors lika värde samt jämställdhets- och inkluderingsfrågor. 
 • Är kreativ och tycker om att komma på nya idéer. 
 • Är strukturerad, ordningsam och ansvarsfull. 
 • Gärna har erfarenhet av att arbeta med ungdomar. 
 • Studerar ett relevant program på universitet, högskola eller yrkeshögskola. 
 • Goda kunskaper inom Adobe världen med fokus på Premiere Pro eller liknande programvara.  
   

OM PRAKTIKEN 

Hos oss får du vara i en innovativ och lärorik miljö. I början av praktiken lägger vi gemensamt upp en plan för din praktik, där vi kollar på vad du tycker är kul och vill lära dig om. 

Vid väl genomförd praktik finns möjlighet till anställning.  

KONTAKTUPPGIFTER 

För mer koll på vår dagliga verksamhet kika in vår LinkedIn. Är du intresserad av referenser från partners/ideellt engagerade/finansiärer som jobbar med oss, så att du får en mer nyanserad bild,
läs vår Verksamhetsberättelse från 2021! Dina framtida kollegor hittar du här 
 
Kontakt: Rezan Kardas, strategisk kommunikatör på Right By Me.
Epost: rezan@rightbyme.se 

I enlighet med dataskyddsförordningen GDPR så sparar Right By Me endast den ansökandes uppgifter tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas dina uppgifter från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Right By Me kansli. Har du frågor om hur vi hanterar personuppgifter så tveka inte att kontakta oss via anna@rightbyme.se