I december 2016 grundades Right To Play Sverige som en del av den globala humanitära organisationen Right To Play, när grundaren Anna Lind blev vald till Change Leader av stiftelsen Reach for Change.

Nu, efter sex år som en del av den globala organisationen, föds Right By Me som en självständig plattform och organisation för att fortsätta bedriva arbetet med att skydda, utbilda och stärka unga i utsatthet genom kraften i upplevelsebaserat lärande.

Arbetet att tillsammans med målgruppen skapa egenmakt, inkludering, arbetslivserfarenhet och nätverk kommer nu att få nya möjligheter att fortsätta utvecklas och blomstra. 

Så vad blir skillnaden då?

Egentligen ingenting, mer än ett nytt namn, en ny hemsida och en möjlighet att ge oss ut i hela landet och bygga partnerskap, samverkan och sprida vår väl beprövade (och beforskade) metod. Mycket spännande!

…Och namnet då? Varför Just Right By Me? För att det är det namn som 250 av organisationens ungdomar workshoppat fram och valt själva. Såklart. Deras egna rätt, rätt för dom, Right By Me! Och på engelska tänker ni? Vi ska ut i världen tänker vi. 2023 startar vi upp i två nya städer i Sverige, en bra början!