Varaktighet: Tillträde snarast

Omfattning: Tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Right By Me:s kontor på Torsgatan i Stockholm. Inrikesresor förekommer.
Lön: Individuell lönesättning.
Ansökan: Maila CV och personligt brev till anna@rightbyme.se.

Vi vill att du inleder ditt personliga brev med tre korta punkter som beskriver varför vi ska anställa just dig. Skriv ”Ansökan projektledare” i ämnesraden. Intervjuer kan komma att hållas löpande. Sista ansökningsdag är 31 maj 2023.


Om Right By Me
Right By Me är en ideell förening som startade sin verksamhet (under namnet Right To Play) 2017 och som driver program dels för att stötta och skapa möjligheter för nyanlända ungdomar att komma ut i jobb, dels för att främja hälsa och rörelse med fokus på jämlik hälsa. Genom aktiviteter starkt förankrade i programmens mål – ökade anställningsmöjligheter, förbättrat språk, stärkt självkänsla, utökat nätverk och jämlik hälsa arbetar vi individanpassat så att varje ungdom får rätt förutsättningar att bli en aktiv deltagare i det svenska samhället. Organisationen är i ständig tillväxt och och programmen som organisationen driver visar väldigt goda resultat. 

Vi har stöd från bl.a. Vinnova, ESF, Allmänna Arvsfonden, Stockholm stads socialnämnd samt ett flertal företag. Många av våra befintliga företagspartners har vi haft sedan starten. Vi tror på långsiktiga samarbeten och lägger mycket tid och kärlek på att våra partnerskap ska vara relevanta för alla parter – ungdomarna, partners och Right By Me som organisation.

Beskrivning av uppdraget Vi i Right By Me söker nu en strategisk, strukturerad samt självgående projektledare som kommer ha en viktig roll i vårt långsiktiga arbete där målet är att öka ungas sysselsättningsmöjligheter, fysiska och psykiska hälsa samt kraften att driva förändring för sig själva och i samhället i stort.


Arbetsuppgifter
Projektledning:

 • Planera, driva, genomföra och följa upp projekt på bästa sätt för att nå satta mål. 
 • Ha övergripande budgetansvar.
 • Hålla en god kontakt med projektets externa och interna intressenter.
 • Ansvara för ansökningar, rapportering, löpande dokumentation inom projekten och måluppföljning per aktivitet/projekt.
 • Din roll kan ibland vara praktisk på fältet, men främst är ditt fokus att driva, utveckla, leda team och partners och arbeta mot att säkra uppsatta mål.

Vi ser gärna att du kan stötta i programverksamhetens aktiviteter vid behov (kan ske kvällstid och helg). Detta för att löpande upprätthålla en förståelse och djup kunskap för/om programmet. Då vi nu är i en spännande expansiv fas kommer inrikesresor att förekomma då vi just nu sprider vår kunskap till andra städer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som: 

 • Brinner för alla människors lika värde samt integrations- och inkluderingsfrågor.
 • Gillar innovation och som är nyfiken på att skapa och utforska. Som inte räds när det inte finns en helt tydlig plan från start hur projektet ska genomföras, utan mer ser det som en spännande utmaning.
 • Har vana av att arbeta med att leda projekt med både personal- och budgetansvar.
 • Älskar att jobba i team, och är samtidigt självgående, bra på att ta egna initiativ och ta eget ansvar.
 • Kan kommunicera mycket väl både muntligt och skriftligt. Du ska vara mycket bra live och på att bygga relationer. Du ska gärna kunna skriva starka texter och korta snygga copys. Att paketera och kommunicera det vi gör, live och i skrift, är viktigt för oss.
 • Kan utveckla och aktivera nya och befintliga partnerskap och företagssamarbeten.

Lite extra meriterande är det om du även har erfarenhet av:

 • Arbete med ungdomar och/eller nyanlända ungdomar.
 • Processledning och metodutveckling. 
 • Har ett bra nätverk inom näringslivet.

I Right By Me:s värdegrund värnar vi om mångfald, därför ser vi gärna en bredd av erfarenheter hos dig som ansöker.
Vi söker rätt person, och är därför flexibla att till viss del anpassa rollen efter dina styrkor, och vad som ger/tar energi.


Kontaktuppgifter
För mer koll på vår dagliga verksamhet, kika in på vår LinkedIn. För frågor kontakta Anna Lind, Right By Me på anna@rightbyme.se. Är du intresserad av referenser från partners/ideellt engagerade/finansiärer som jobbar med oss, så att du får en mer nyanserad bild, läs vår verksamhetsberättelse för 2021 (2022 är inte klar ännu…) Dina framtida kollegor hittar du på vår webbplats.


I enlighet med dataskyddsförordningen GDPR så sparar Right By Me endast den ansökandes uppgifter tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas dina uppgifter från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Right By Me:s kansli. Har du frågor om hur vi hanterar personuppgifter så tveka inte att kontakta oss via anna@rightbyme.se